CHLEB DWORSKI Z RODAK

Drukuj

CHLEB DWORSKI Z RODAK


Cechy szczególne potrawy:

Chleb według tej receptury pieczono w rodackim dworze już w XIX w. wówczas pieczono w dużych pieczach chlebowych jednorazowo kilka lub kilkanaście bochenków. Obecnie chleb wypiekany jest w piecach elektrycznych, jednak sposób przygotowania ciasta pozostaje od lat ten sam. Składniki użyte do wypieku chleba dobrze wpływają na układ trawienny jak i na smak potrawy. Świeży chleb przyciąga swym zapachem i wyglądem, a po spróbowaniu smakiem.

 

Alicja Jeziorna – KGW Rodaki

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij