PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SKWARKAMI

Drukuj

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SKWARKAMI

1. Składniki:


2. Przepis:

Wołowinę ugotować i na uzyskanym wywarze utaić kaszę (20 minut). Cebulę należy zeszklić na boczku. Wszystkie produkty przekręcić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem. Masa nie może być  sucha, należy dolać wywaru mięsnego. Ciasto pierogowe zarobić z mąki, jaj, oleju i wody. Lepić pierogi, gotować w osolonym wrzątku. Podawać omaszczone skwarkami z boczkiem.


3. Cechy szczególne potrawy:

Potrawa zdrowa, bardzo smaczna, wykorzystuje się gotowaną wołowinę, która nadaje potrawie specyficzny smak.

Zofia Guzik – KGW Ryczówek

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij