ŁAZANKI PO NASZEMU

Drukuj

1. Składniki:


2. Przepis:

Z mąki, wody i jajek wyrobić ciasto na makaron, rozwałkować i pokroić. Kapustę kiszoną pokroić drobno i ugotować po czym odcedzić na durszlaku. Boczek – wytopić i udusić aby były miękki, pieczarki na małym ogniu pod przykryciem udusić. Farsz do makaronu można przygotować wcześniej.

Jeżeli kapusta kiszona jest za kwaśna należy ją wypłukać przed ugotowaniem. Wymieszać wszystkie składniki z ugotowanym wcześniej makaronem. Dodać przyprawy do smaku i dusić jeszcze przez kilka minut mieszając aby się nie przypaliło.


3. Cechy szczególne potrawy:

Potrawa praktyczna bo można przygotować ją wcześniej, a po podgrzaniu podawać w odpowiednim czasie. Wszystkie składniki prawie każda gospodyni posiada w swojej spiżarni.

Łazanki po naszemu jak sama nazwa wskazuje jest to jeden ze sposobów  szykowania tej potrawy, można dobierać składniki takie jakie się lubi. Nasze łazanki są produktem naturalnym, mają bardzo dobry smak i są syte.

Alicja Jeziorna – KGW Rodaki

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij