KAPUŚNIACZKI

Drukuj

KAPUŚNIACZKI

1. Składniki:


2. Przepis:

Kapustę kiszoną ugotować, drobno pokroić, Białą kapustę również pokroić drobno, zasolić i odstawić na 3godz. Po tym czasie należy ją lekko wycisnąć  i przesmażyć na zmielonym podgardlu. Pieczarki zetrzeć na tarce o oczkach warzywnych i podsmażyć na podgardlu, wszystko wystudzić, wymieszać i doprawić przyprawami.

Mąkę przesiać przez sito , drożdże rozdrobić w kwaśnej śmietanie z 1 łyżką cukru i 1 łyżki soli, wlać wszystko do mąki i włożyć margarynę i 1 całe jajko i wyrabiać.

Składniki:


3. Cechy szczególne potrawy:

Można je spożywać na ciepło i na zimno. Najlepiej smakują z barszczem czerwonym.

 

Zofia Guzik

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij