ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

Drukuj

1. Składniki:


2. Przepis:

Zagotować wodę, wrzucić rosołki i przyprawy. Ogórki umyć, utrzeć na tarce na grubych oczkach, również wrzucić do wywaru. Następnie w ciepłej wodzie rozprowadzić serki topione aż uzyskają konsystencję śmietany, wlać do wywaru i zagotować. Osobno ugotować  makaron. Podawać 2-3 łyżki muszelek zalanych jedną chochelką zupy, posypana zielonym koperkiem.


3. Cechy szczególne potrawy:

Zupę wyróżnia smak świeżych zielonych ogórków.

„Jagodzianki” KGW Jaroszowiec

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij