MASŁO

Drukuj

MASŁO

1. Składniki:


2. Przepis:

Wlewamy śmietanę do drewnianej maśniczki i ubijamy ją. Po ok. 10 minutach oddziela się masło i maślanka. Wyjmujemy masło – ubijamy drewnianą łyżką masło i płuczemy w wodzie.


3. Cechy szczególne potrawy:

Masło od lat robione według rodzinnej tradycyjnej receptury. Zdrowe i bez konserwantów jest doskonałe zarówno do smarowania chleba jak i dodatek do innych potraw. Jego cechą charakterystyczną jest doskonały smak i apetyczny zapach.

Irena Barczyk – KGW Gołaczewy

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij