1. Składniki:
- Śmietana od własnej krowy
2. Przepis:
Wlewamy śmietanę do drewnianej maśniczki i ubijamy ją. Po ok. 10 minutach oddziela się masło i maślanka. Wyjmujemy masło – ubijamy drewnianą łyżką masło i płuczemy w wodzie.
3. Cechy szczególne potrawy:
Masło od lat robione według rodzinnej tradycyjnej receptury. Zdrowe i bez konserwantów jest doskonałe zarówno do smarowania chleba jak i dodatek do innych potraw. Jego cechą charakterystyczną jest doskonały smak i apetyczny zapach.
Irena Barczyk – KGW Gołaczewy
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”
Operacja pn. Prowadzenie i aktualizacja strony internetowej www.nadbialaprzemsza.org.pl
na potrzeby przygotowania LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą” na lata 2014-2020
współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy w ramach poddziałania „Wsparcie przygotowawcze”
objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Przewidywane wyniki operacji: włączenie społeczności lokalnej w przygotowanie LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą”.
Dzisiaj jest czwartek, 21 listopada 2024r..
Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania "Nad Białą Przemszą", Copyright by ITCOM 2013