MEDALIONY ZIEMNIACZANE

Drukuj

MEDALIONY ZIEMNIACZANE

1. Składniki:


2. Przepis:

Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić na krążki. Ser żółty ostry pokroić w dość grube plastry. Roztrzepać jaja na talerzu. Ziemniaki blanszować 8 minut. Ostudzić, przyprawić według smaku. Pomiędzy dwa plastry ziemniaka włożyć ser, obtoczyć w mące, jajach i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać polane ketchupem lub sosem czosnkowym.


3. Cechy szczególne potrawy:

„Jagodzianki” KGW Jaroszowiec

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij