KAPUŚNIAK PIELGRZYMA

Drukuj

KAPUŚNIAK PIELGRZYMA

1. Składniki:


2. Przepis:

Bulion zagotować, ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki i opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew pokroić w plasterki, a pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do gotującego się bulionu włożyć ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i liście laurowe. Gotować 10 minut na średnim ogniu. Białą kapustę posiekać . dodać do gotującej się zupy i gotować 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Kiełbasę pokroić w kostkę  i zrumienić na oleju. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do kiełbasy i razem smażyć. Następnie dodać do zupy i razem gotować jeszcze ok. 5 minut. Na koniec dodać majeranek, przyprawę w płynie, sól i pieprz do smaku.

KGW  Bogucin Duży

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij