PIRAMIDKI
1.Składniki:
- Biszkopty jasne
- Masło – 82%
- Nutella orzechowa
- Czar Pustyni
- Biała czekolada
2.Przepis:
Dwa biszkopty jasne, Nutella orzechowa, 2 kostki masła.
Upiec biszkopty. Wykroić trójkąty. 3 trójkąty nasączyć Czarem Pustyni. Złożyć w kształt piramidki. Naszprycować masą z masła i nutelli. Polać białą czekoladą.
3.Opis potrawy:
Ciastka stworzone specjalnie dla Lokalnej Grupy Działania. Wykonane w kształcie piramidek, które jednoznacznie kojarzą się z naszą Pustynią Błędowską mają pyszny kakaowy smak. O ich wyjątkowości świadczy również to, iż mają w sobie nasz inny Produkt Lokalny „Czar Pustyni”.
4.Cechy szczególne potrawy:
Brak konserwantów i ulepszaczy.
Lucyna Szczepankiewicz