NUTELLA ORZECHOWA
1.Składniki:
- 3 biszkopty – 2 jasne i 1 ciemny
- Masło – 82% tłuszczu
- Krem czekoladowo – orzechowy – Nutella
- Śmietana 33%
- Żelatyna
2.Przepis:
3 biszkopty, 80 dag tłuszczu, 1 nutella, 0,5 l śmietany, 3 łyżeczki śmietany
Tłuszcz ubić z nutellą, rozłożyć krem na jasny biszkopt. Przykryć ciemnym. Ubić śmietanę z żelatyną. Rozłożyć. Przykryć jasnym biszkoptem.
3.Opis potrawy:
Wymarzone ciasto dla wszystkich wielbicieli kremu orzechowego nutella. Doskonałe na każdą okazję, umila nam zarówno święta jak i zwykłe dni. Jest uwielbiane przez dzieci i dorosłych a jego orzechowo-czekoladowy smak nie ma sobie równych.
Lucyna Szczepankiewicz