„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

Operacja pn. Prowadzenie i aktualizacja strony internetowej www.nadbialaprzemsza.org.pl
na potrzeby przygotowania LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą”  na lata 2014-2020
współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy w ramach poddziałania „Wsparcie przygotowawcze”
objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Przewidywane wyniki operacji: włączenie społeczności lokalnej w przygotowanie LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą”.

SMALEC JURAJSKI GOTOWANY

Drukuj

SMALEC JURAJSKI GOTOWANY

1. Składniki:

  • Mięso wieprzowe
  • Podgardle
  • Słonina
  • Sól, pieprz prawdziwy, zioła prowansalskie
  • Ziele angielskie, liście laurowe, jarzynka
  • Cebula, czosnek

2. Przepis:

Mięso, słoninę i podgardle pokroić w grubą kostkę. Włożyć do garnka, zalać wodą by zakryć produkty. Gotować na wolnym ogniu 4 godz. bez przykrycia. Po rozgotowaniu pałką rozbić wszystko i odstawić. Następnego dnia podgrzać dodając przyprawy do smaku. Gotować ok. 3 godzin na wolnym ogniu. Przed końcem gotowania dodać 1 lub 2 całe cebule i pokrojony w kostkę czosnek.


3. Cechy szczególne potrawy:

Smalec różni się od innych techniką wykonania, jest lekkostrawny, mogą go spożywać dzieci i osoby starsze.

Halina Widełka – KGW Ryczówek

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

Operacja pn. Prowadzenie i aktualizacja strony internetowej www.nadbialaprzemsza.org.pl
na potrzeby przygotowania LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą”  na lata 2014-2020
współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy w ramach poddziałania „Wsparcie przygotowawcze”
objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Przewidywane wyniki operacji: włączenie społeczności lokalnej w przygotowanie LSR Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nad Białą Przemszą”.

Dzisiaj jest czwartek, 21 listopada 2024r.. Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania "Nad Białą Przemszą", Copyright by ITCOM 2013

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jeśli akceptujesz cookie na tej stronie, kliknij